Verjaardagspresentjes

Het heeft zo zijn voordelen… jarig zijn in het putje van de zomervakantie.

Je mag trakteren op de allerlaatste schooldag, en er wordt dan ook lekker veel aandacht besteed aan je verjaardag want je moet niet snel-snel aan de volgende les beginnen.

Maar… een feestje houden dat gaat niet want oohnee… al je vriendjes zijn op kamp of op vakantie.

Och, we laten het niet aan ons hart komen, want we pakken wél elke keer uit als we trakteren op school!  Wij zijn graag origineel!

In het verleden maakte ik altijd hele leuke taarten.  Ik vroeg aan de kinderen: welke taart wil je?  En dan zeiden ze: “een weide met een vijver en een stal en een varken en een schaap en eendjes en een hek en… ”  ofwel “een Diddl-taart” ofwel “een kasteel met een draak en en ridder” of “een voetbaltaart” (natuurlijk) of … wat heb ik allemaal niet gemaakt!   Voor méér dan alleen de 25 kindjes in de klas liefst, want de juffen vroegen dan “maak je weer wat meer zodat wij tijdens de pauze ook nog een stukje kunnen eten?” 😉

Maar het boetseren lukt met helaas niet meer, en ook bakken is veel te vermoeiend geworden.  Het voorbereiden van al het deeg en dan het wachten tot alles klaar is… dan moet ik ook nog wakker blijven 😉  En afwassen.  En dan nog versieren!  En dat moet allemaal op tamelijk korte termijn!

Neen… dat is helaas (tot mijn hele grote spijt!) niet meer mogelijk!  Dus moest ik wat anders vinden.

Gelukkig ken ik al vele jaren de eigenaar van Geprint, een winkeltje in Mechelen waar je heel veel leuke dingetjes kan kopen, hebbedingen, maar vooral gepersonaliseerde dingen.  En laat ons dààr nu net fan van zijn.  Ik liet daar bijvoorbeeld tijdelijke tattoos maken voor de kinderen met hun naam en mijn GSMnummer op, zodat ze in geval van verloren lopen altijd iemand kunnen laten bellen naar Mama.  Elks met hun favoriete dier op.  Handig en cool!  Zeker nu tijdens de vakantie!
Ik mailde Stijn met de vraag… Heb je niks leuks voor Zoon, niet te duur uiteraard, om als uitdeelkadootje te dienen voor school, iets dat bij hem past, je kent hem al wel even…

Hij had meteen iets!  Een lego-mannetje, zelf samen te stellen, kleertjes in kleuren die hij wil, haartjes of pet, mimiek zelf te kiezen, EN met zijn naam op!  En een magneet op zijn rug en als extra “schooljaar 2012-2013” want het schooljaar is toch ten einde, en da’s een leuk afscheidskadootje meteen.  Superplan!  Zoon koos helemaal blauw… (naam heb ik weggedaan uiteraard)

Traktatie Labels Legomannetje

Maar dan… inpakken he… op een originele manier!

Gelukkig heb ik daarvoor mijn vriendinnetje van Winkel van Papier!  Zij had iets nieuws ontworpen.  Mals waar je labels en etiketten mee kan maken.  Veel goedkoper dan ze altijd te kopen, en origineler want je kan je papier zelf kiezen 🙂

Wij natuurlijk testen!  Links was te “meisjesachtig” volgens de Zoon.  Rechts dan maar!

Traktatie Labels

Als een volslagen leek eerst alles handmatig uittekenen met potlood.  Even passen en leggen.  Ik weet niet goed of dit de beste manier was, maar zo kregen we er wel de meeste labeltjes uit!

Traktatie Labels tekenen

En dan… de grote grap: ik kan écht niet goed knippen.  Ik had hier en daar bij andere mensen die de mal al testten eens gevraagd hoe zij dan deden, en zij knipten alles handmatig.  Dus ik ook… maar het karton was wel nogal héél stevig.  Slecht plan.  Dat moet ik anders doen… Een goed mesje kopen dus!  Maar het lukte wel…  afhankelijk van de schaar.

Traktatie Labels uitknippen

Best nog goed gelukt he 🙂

En dan overal zijn naam op, maar nog even een maskingtape over gekleefd.  Vonden we toch nog een beetje cooler!

Traktatie Labels naam opschrijven

En op de achterkant… onvermijdelijk… een stempel van?

Traktatie Labels stempelen

Juist ja 😉

En toen waren de zakjes klaar!

Traktatie gevulde zakjes

“En, zoon… wat vonden de kindjes in de klas?”  “Keicool !  Van waar heb je dat?”

Mission accomplished!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *