Dankjewel juf!

Het schooljaar is alweer voorbij gevlogen.  En ook al was het dit jaar geen eenvoudig schooljaar, het is toch weer jammer dat het voorbij is.

Ik heb zelf heel veel respect voor alle juffen.  Ik kom uit een familie met veel juffen en meesters, en ik vind dan ook dat respect en dankbaarheid voor de juffen heel belangrijk is.  Dat probeer ik ook mee te geven aan mijn kinderen, en dat uit zich ook in hun rapporten.  Bij Zoon op zijn rapport waren de scores op “sociale vaardigheid” op alle vlakken uitmuntend en de juf zei dat ze die eigenlijk zelden geeft.  En dat doet mij plezier.  Dat wil zeggen dat ik het als moeder toch niet zo slecht doe 😉

Om de juffen te bedanken op het einde van het schooljaar voorzie ik altijd een kadootje.  Geen grote flessen champagne, geen kilo’s chocolade, neen… iets zelfgemaakt.  Dat is wat ze het leukst vinden, als ik mijn tantes en nonkels en vriendinnen-juffen mag geloven.

In het verleden liet ik de kinderen een piepschuimen vorm bekleden met suikerpasta en daar een hele leuke neptaart van maken.  We verpakten die als echte taart en de juffen vonden dat ge-wel-dig!!  Die belandde op de kast in de klas en bleef jaren staan.  Maar nu Dochter stilaan bij dezelfde juffen terechtkwam als Zoon werd het tijd voor iets nieuws.

Iets dat langer bruikbaar was misschien?  Iets waar we ook niet zoveel werk aan hadden?  Iets voor de zovele verloren balpennen,  potloden, latjes!  Dat werd het!  Een pennenzak!

Ik ging op zoek op het internet!  Want ook al vindt iedereen mij creatief, om zomaar een pennenzak in elkaar te goochelen… dat kan ik niet!  Ik haalde allerlei patroontjes door elkaar, want van dat ene vond ik dat concept leuk, en van dat andere dan weer die rechte hoekjes, en daar die rits, en daar dan weer de stevigheid van die vlieseline, en daar dan weer de 2 kleuren stof (binnen- en buitenzijde een andere kleur)…

Elk kind koos zijn stofjes. Ik had 3 pennenzakjes: eentje voor juf van Dochter, eentje voor de extra juf van Dochter, en eentje voor juf van Zoon.

Pennenzak Juf Veerle KLaar

De rood-met-witte bolletjes was voor de extra juf.  Die met het mooie patroon (hele zachte stof) was voor de juf van Dochter.  En de groene bolletjes was voor de juf van Zoon.  Héél veel stof heb je niet nodig!  Ik had binnenin een soort van jeans-achtige gordijnstof gebruikt om ze wat steviger te maken.  Die had ik nog op overschot.  En vlieseline had ik ook nog maar die koop je goedkoop soms bij Hema, en héél soms bij Aldi of Lidl!

Pennenzak Juf Veerle Flock

Ik ben nogal “van de Flock” dus natuurlijk wou ik er nog een extraatje op.  Dochter koos bij elke juf een bloemetje.  Makkelijk zat!  Gewoon effe opstrijken, ofwel op voorhand op je lapjes stof, ofwel als je pennenzakje klaar is (is natuurlijk minder handig).

Pennenzak Juf Veerle Inhoud

En omdat een lege pennenzak maar een beetje belachelijk is hebben we er rode pennen in gestopt (die we nog hadden) en potloden en een pakje post-its en een zelfgemaakt hartje in strijkparels.

Pennenzak Juf Veerle Detail

De kinderen kozen elks nog een gelukspoppetje voor aan de rits…

Pennenzak Juf Mindi

De juf van de Zoon heeft een schattig dochtertje dus koos de Zoon een vlinderflock, en mocht hij 2 gelukspoppetjes.

Pennenzak ingepakt

En dan mooi inpakken, in een heel leuk zakje van bij Suus Creatief, dat heel erg in de smaak viel bij alle 3 de juffen (heb je adres doorgegeven LOL) en ook het kaartje van Dotties Design kwam van bij Suus.  Scoren we altijd mee 😀

En zo komt het dat je dan mailtjes krijgt achteraf met boodschappen als “jouw presentjes zijn altijd zo leuk!” of “jij bent zo creatief, hoeveel dingen tover jij zo nog uit de kast?” of “zijn er ook dingen die jij niet kan?”
En dat vind ik dan weer leuk 😉  Dat wil zeggen dat het blijft hangen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *