DIA knutselen

Que?!
Do-it-alone-knutselen!

Mijn Lieve Lienemien kan niet alleen spelen.  Of niet alleen knutselen of kleuren of eender wat.  Je moet er echt àltijd naast gaan zitten.  Wat dus wil zeggen dat je nooit iets gedaan krijgt, zelfs niet op een rustige zondag.  Tenzij je gezellig mee gaat kleuren of knutselen.  Het is kiezen of delen.  En dus ga ik vaak rustig mee knutselen of kleuren, om dan nadien in paniek te schieten dat alles nog moet gedaan worden van (af)was 😀

Dit geheel ter zijde!
We zijn dus al langer op zoek naar dingen die ze alleen kan doen.  Zo deed ik bijvoorbeeld volledig tegen mijn principes al mee met sommige rages, gewoon omdat ik wist dat ze dat wel zou kunnen dat alleen spelen.  En dat was ook het geval!  (blogpost hier toegevoegd)

Rages, wat doe ik er mee…

Maar rages zijn rages, en dus meestal tijdelijk.  En de elastiekjes hebben hun beste tijd gehad.  Gelukkig heeft moeke, de oma, een alziend oog.  Mijn broer heeft ook autisme dus zij weet wat het is, een kind dat zich niet kan bezig houden.  Ikzelf ben toch ook al een beetje getraind moet ik zeggen.  En we vinden de laatste tijd hoe langer hoe meer leuke dingen voor haar die ze zelf kan doen.
Zo maakte ze met Kerst zelf kaartjes met DIY-pakketjes uit de goedkoopste winkel in de buurt met knutselspullen (jawel, die!), waarbij ze géén schaar nodig had, géén lijm, en alleen moest plooien op voorgeplooide lijntjes.  Ze mocht de kaarten nog versieren als ze wou met versiering die er bij zat en met klevertjes die dubbelzijdig kleefden.
Lekker handig!  Alle 20 kaarten waren op 1 avond klaar (bummer!).

2 weken geleden stootte ik toevallig in een Deense winkel (u weet wel)  op iets gelijkaardigs.  In het pakket zaten een 4-tal vellen van 4 kleuren dacht ik.  En op elk vel zaten verschillende vormen van bloempjes.  Die kon ze uitdrukken en allemaal samenstellen tot verschillende soorten bloemen.  En met dikke dubbelzijdige kleefband kleefde ze ze op elkaar.
Je zou denken dat dat makkelijk is maar je hebt hier ook wel nog wat fantasie voor nodig dus dit is ook weer heel moeilijk voor haar.  “Past dit bij elkaar, kloppen de vormen, mag dat wel (waarom zou dat niet mogen?)…”
Maar kijk!  Het resultaat mag er al zijn!

Moeke vond nog 2 boeken met diertjes.  Het bovenste was per dier best veel werk.  Elk dier had nog een hok of aquarium en eten en speelgoedje.
En hier had je wél lijm voor nodig dus hier werkten we ook weer samen aan.

Het boek hieronder nemen we mee naar voetbalwedstrijden of ergens waar we moeten wachten en niet kunnen kleuren wegens geen tafel.  Deze diertjes zijn heel snel gemaakt en je hebt niets nodig.  Geen schaar, geen lijm, en op 10 minuutjes is één diertje klaar.  Sommige projecten zijn ietsje moeilijker maar je doet het soms al alleen maar voor de namen.

 

Volgende week weer iets nieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *