Content wat?!

Ik vind het best moeilijk hoor, zo plannen wat je wanneer gaat schrijven.  Normaal gezien doe ik gewoon alles op buikgevoel.  Van “nu heb ik zin om iets te schrijven want nu is er iets gebeurd”.  Met als resultaat dat het afgelopen jaar en half bijna niets is gebeurd hier  (oeps!).
Maar deze 40 dagen gaat dat niet zomaar natuurlijk.  En de tips van Kathleen zijn wel handig.  Ik ben niet van plan een commerciële blog te worden, maar onze uitstapjes deelde ik in het verleden al wel hier.  Dus als ik daar nu al eens een regelmaat in krijg.
Ik haal zelf ook vaak inspiratie uit wat ik zie bij anderen, of ik net wél of niet naar een Museum zou gaan.  Of ik naar een tentoonstelling zou gaan.  Of ik een stad zou gaan bezoeken mét of zonder kinderen.  En dan denk ik “het kan anderen misschien ook maar helpen”.  Mijn gezin is ietsje anders dan doorsnee, maar als wij het kunnen kan een ander het ook.
En ik moet ook maar eens van het idee afstappen van “nu sito presto en meteen” verslag van alles te maken dat in mij opkomt.

Op zondag komen de weekoverzichtjes ook.  En wat dacht je van op woensdag iets knutselachtigs met Lienemien?  Dan kan ik de assistente elke week een project geven dat ze altijd moeten afwerken.
Want dat is hier nog altijd een euh… dingetje 😉

En ik wil ook graag een minimum aantal woorden, dat is iets dat ik voor mezelf opleg.  Ik wil niet meer schrijven om te schrijven.

Ik moet bekennen, ik solliciteerde onlangs voor een functie, intern, soort van collega van mezelf 🙂
En alles had te maken met content, planning, en sociale media.
Ik geef toe, ik dacht dat ik er wat van wist, maar ik kende er uiteindelijk blijkbaar niks, nul, nougatbollen van.  En dus greep ik uiteraard naast de functie.  Achteraf bekeken niet eens zo slecht want ik had er niet eens op mijn plaats gezeten en het had veel te veel van mezelf gevraagd.  Maar het deed mij wel beseffen dat ik dit hier allemaal wel mis, en dat ik misschien maar wat dingen moest gaan bijschaven en een aantal beslissingen moet nemen.  Niet nu meteen, maar op termijn.  Als alles weer wat rustiger is hier thuis.
En intussen leer ik plannen, degelijke content schrijven (ik zal eens moeten aankloppen hier en daar), en doe ik maar gezellig verder.

Dus… Jullie gaan mij vast wel controleren op dit alles.  En anders trekken jullie wel aan mijn oren, afgesproken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *