Olympische Winterspelen

Zijn jullie ook zo’n fan van de Olympische Spelen?
Wij zijn echt gek op sport.  Elk heeft hier zijn voorkeur natuurlijk.  MrMatti zijn voetbal, Lienemien haar Acro, en ik vind alles wel leuk.  Alleen wielrennen vind ik nogal lang duren.

Maar zo’n Olympische Spelen vinden we alle 3 geweldig!
Er zijn zo veel disciplines!
Mijn broer doet al een paar jaartjes mee met de Special Olympics en heeft met fietsen al 3 medailles gehaald, van elke kleur één.  We zijn al elke keer mee geweest, dus we vinden het hele sfeertje er rond ook super!
De Zomerspelen zijn dan nog eens helemaal anders dan de Winterspelen.

Het grappige is dat élke keer als het Winterspelen zijn Zoonlief ziek thuis is.  En ook nu is hij weer ziek.  Gelukkig is het nu ook wel krokusvakantie en mist hij geen school.  En het is “maar” een keelontsteking.
Dus we hebben ook nu weer veel gekeken.  Schaatsen zien we vooral graag.  Short track, gaat lekker goed vooruit 🙂  Maar ook wel ijshockey.  En Lienemien ziet heel graag de dansers op het ijs.
En net toen het aan Bart Swings was vergat hij te roepen en zaten Lienemien en ik in de veranda rustig te kleuren…  Woepsiedaisy…
Ze zijn al heel erg lang fan van dat schaatsen… Ooit gingen ze op kousenvoeten heel de woonkamer door met zonnebril en mutsen, hilarisch was dat!  Februari 2014 nam ik onderstaande foto, ik zocht hem speciaal op.

En oké, toegegeven, soms lachen we ook wel eens met de menskes.  We zijn zowel voor België als voor Nederland uiteraard want we zij Belgenlanders, en als er dan valpartijen zijn waardoor wij een streepje voor hebben, dan zijn we weer blij.
En met de kostuumpjes durven we ook wel eens lachen.
Alleen met skiërs die vallen of snowboarders, dat weet ik zelf uit ervaring, dat is heel pijnlijk, daar lachen we niet mee.

Nog juist de meisjes met hun bobslee.  Die hebben we nog niet gezien.  We hebben de bobslee gezien in het Sportimonium in Hofstade.  We hebben er in gezeten.  Krap hoor!
Wij zaten daar met 3 in en kregen al hyperventilatie.  Niks voor mij!  Doe mij maar een beetje Snow Tubing, veel leuker!  Uuuuuuuren lang gedaan toen we in Zwitserland woonden.  En oké ook wel rodelen maar niet op de meest koosjere manier, maar sst, niet zeggen tegen de kinderen he 😉

Binnen een dikke week is het alweer gedaan met kijken en gaat de televisie weer onherroepelijk uit overdag.  Dan is het aftellen naar 2020 naar Tokyo als ik mij niet vergis.
Nog eventjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *