Stadswandeling op kindermaat

Afgelopen zomer waren er verschillende wandelingen op kindermaat.
Eigenlijk een soort van “historische stadswandeling” maar dan meer vanuit het oogpunt van een kind.  Er waren telkens 1 of 2 gidsen die ouders met kindjes (van heel klein tot wat groter) meenamen door de stad.
En ja… dat wou ik toch ook wel eens doen!
Dus: zo gezegd, zo gedaan!  De laatste wandeling van de zomer gingen wij mee met onze lieve Maggie.

WP_20160813_003 bis

Aangezien er 2 groepen waren ging de ene groep de ene richting uit en de andere groep de andere richting.  WIj gingen richting Schepenhuis.  Maggie legde uit waarvoor de trap destijds diende.  En wat er zo gek was aan die trap.  Kinderen mochten bovenaan eens goed roepen want ja… Vroeger werden al de boodschappen die belangrijk waren van daaruit geroepen naar al de inwoners van de stad.
Dat moest ze geen 2 keer zeggen natuurlijk 🙂

Nadien ging het verder naar ons Dijlepad.  Daar kregen we een oude kaart van de stad en mochten we een eerste keer aanduiden waar we ons bevonden in het “oude Mechelen”.  Later op de wandeling zouden we dat nog een paar keer moeten doen tot we uiteindelijk aan het einde van de Melaan uitkomen.

WP_20160813_004 bis

Langs het Dijlepad kregen we uitleg over het belang van water in Mechelen en hoe mensen belasting moesten betalen voor het varen op dat water. En aan het einde van het Dijlepad kwamen we uiteraard uit aan “het huis van K3”.  Zeker het vermelden waard!  Er wordt namelijk heel vaak naar gevraagd op de dienst Toerisme 😉

We gingen naar het huis van De Duiveltjes aan de Kraanbrug waar we uitleg kregen over waarom huizen destijds een naam kregen en hoe mensen dan wisten waar ze moesten zijn als ze ergens op bezoek gingen.
En ook waarom “de Kraanbrug” die naam kreeg.  Want dat zie je nu niet meer, maar er zijn wél foto’s van.

Via de dansende en zingende fonteintjes van de Melaan (uitgebreid getest natuurlijk), gingen we langs de speelpoppen aan het Cultuurcentrum naar onze grote Opsinjoor.  We kregen uitleg waarom die man zo heet, en toeval was dat er net iemand uit Antwerpen in ons gezelschap was.  Dat was best grappig!
We gooiden de poppen op zoals dat vroeger werd gedaan met échte mensen en daarna was het tijd om even te spelen op de grote Speel-Opsinjoor.

WP_20160813_006 bis

Na het uitwaaien gingen we langs de Sint-Romboutskathedraal.  Deze moest eigenlijk een pak groter worden oorspronkelijk.  We werden aan het werk gezet!  Hoe zouden wij de kathedraal dan wel gemaakt hebben moesten wij de architect zijn?  De kinderen gingen op de trappen liggen en begonnen te tekenen en te kleuren.
Dat kan allemaal in Kinderstad.  Liggende kinderen op een kerkvloer of een museumvloer, al kleurend of al tekenend.
Welkom in Mechelen Kinderstad 🙂

WP_20160813_008 bis

Na afloop kregen we allemaal nog een ijsje bij Noen, dat zat bij in ons ticket.

Ik hoop van ganser harte dat dit succesnummer volgende zomer terug wordt herhaald!  Dan brengen we vriendjes en vriendinnetje mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *