#Twitterlovesbrussels

“En wàt ga jij doen?”
Whatever…

Probeer maar eens aan een buitenstaander uit te leggen dat je met honderd in de zestig mensen hebt afgesproken op het Beursplein om ook nog eens even stil te staan rond wat er allemaal gebeurde ondertussen een maand geleden.

En wie dat allemaal zijn?  Wel… mensen die je kent, en mensen die je nog niet kent, maar dat duurt dan absoluut niet lang.  Je babbelt misschien al jàren met hen, via Twitter.  Serieus, minder serieus, dat is het leuke er aan.
Maar daarom kunnen we niet minder serieus zijn.

Van zodra de oproep van deze bijeenkomst was gelanceerd ging ik er op in.  Ik wou absoluut ook eens naar de Beurs, maar alleen vond ik het maar stom.  De kinderen zouden er niks aan hebben dacht ik, en met anderen samen zou het nét iets aangenamer en luchtiger zijn.

WP_20160415_006

En oké, we zijn een maand verder.  Is dat dan nog wel de juiste moment om daar nog te zijn?  Wel… je ziet wel op de foto dat er nog steeds mensen zijn die daar bloemen, kaarsjes, knuffels leggen.  Een dag later was er ook een soort van mars, dus er is altijd wel tijd om stil te staan.

En er werd op Twitter commentaar gegeven over waarom we daar met zo velen waren.  Of dat het niet overroepen was.   “Gaan jullie daar wat staan feesten ofzo?”
Welja… het was misschien wel een beetje leutig…  Maar het leven is al serieus genoeg.  Neem het van mij aan.

12993538_10209225121848026_3496428293448531575_n
(foto van Chris Neuts)

Maar toch was er ook een serieus moment.  Er werd wel degelijk gespeecht en stilgestaan bij de aanslagen.
Als iemand al de namen van de slachtoffers voorleest, dan wordt het écht wel stil… Dan krijg je écht wel kippenvel, zeker als daar iemand bij is die je kent.  En dat je elkaar graag moet zien, elke dag opnieuw.  Want voor je het weet is alles voorbij.  En ook dààr kan ik van meespreken.
En er werd graag gezien!  Er werd geknuffeld en gekust.  Ik kan u zeggen dat ik nog nooit zo veel heb geknuffeld met mensen die ik nog nooit heb gezien in het echt.

Ik ben echt blij dat het medium bestaat.  In de moeilijkste periode van mijn leven heb ik Twitter leren kennen.  Toen ik zelf niet buiten kon was Twitter mijn kijk op de buitenwereld.
Nadien leerde ik mensen in het echt kennen, de Mechelse bende, en vrijdag waren zij mijn backup (en chauffeur!)  om al de rest te leren kennen 🙂

12998645_529014677277969_254074641352743549_n

Ik ontmoette stuk voor stuk prachtmensen en dat bewijst nog maar eens dat Sociale Media echt niet iets vluchtigs is.

We werden trouwens getrakteerd op frietjes van Frieterij en op drankjes bij Huawei waarvoor dank!
Het was er supergezellig!

12993574_10154183873304617_6396631286075867019_n
(foto van Sara De Bruycker)

Ik zeg hartjes voor Twitter…

CgGCMljWwAAvkWu
(foto van Twitter uiteraard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *