Gaat goed zo ;)

6 jaren lang neuroloog… Eerst elke maand, dan wat langer tussen tot het om de 6 maanden was.
Dokter Kenis, enfin Sandra, vond ons leuk.  Waarom?  Omdat het zo goed vooruit ging bij ons.
Maar in het begin ging het wel even anders!

Omdat kleine Miss zo’n ernstig slaapprobleem had werd dat vanuit mijn eigen slaapkliniek onder de loep genomen.  Daar zagen ze dat er een soort van ruis te zien was in haar hersenactiviteit. Daardoor kwamen we dus terecht bij “mijn reddende engel”.  Ik was al een tijd op zoek naar iemand die mij kon helpen bij het gedrag van mijn dochter.  Zowel overdag als ’s nachts maar niemand kon mij helpen.  Geen kinderpsychologen of -psychiaters.  Ze was te klein.  PUNT.

Afb013
Dr Kenis aanhoorde mijn verhaal en wist meteen waar het over ging.  EINDELIJK!  Maar ze moest wel een paar extra tests ondergaan om zeker te zijn wat er in haar hoofdje omging.  Dat moest dan maar.  Ze zou het later toch niet meer weten, ze was nog klein.

Afb012
Uiteindelijk bleek haar hoofdje toch rustig qua hersenactiviteit.  Haar slaappatroon was wél danig verstoord.  Daar was één en ander verkeerd gelopen, of blijven hangen.  Dat konden we wel oplossen.
Maar ze moest wel getest worden bij het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen om te weten wat er nu juist aan de hand was.  Dr Kenis was de eerste die dierf uit te spreken wat ik al die tijd vermoedde en dat was dat mijn dochter vermoedelijk autisme had.  Maar dan wel met hoogbegaafdheid.

DSCN6298
Zo gezegd, zo gedaan.  Kind naar het COS, met de gekende resultaten tot gevolg.  Blij met het etiket?  Enerzijds wel.  Ik kon eindelijk op zoek naar de juiste hulp.  Ik was toen kapot, steendood, opgebrand van het gedrag van mijn kind en ik wist niet hoe ik moest reageren.  Anderzijds wil je natuurlijk niet dat je kind autisme heeft.  Je kind hoort gewoon zoals elk ander kind te zijn en je hoopt altijd dat het “maar een fase” is.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ik kreeg gelukkig héél snel de juiste begeleiding (ik ben nogal rad van tong als het daar op aankomt) en ze kon blijven naar het gewone schooltje gaan.  Af en aan… meer niet dan wel…
Vooral veel slapen om indrukken te verwerken, maar ’s nachts kwamen de angsten weer terug.  Als je nog niet monding genoeg bent om frustraties of angsten te verwoorden dan moet het er op een andere manier uit.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Circusschool, Sherbourne, thuisbegeleiding, psycholoog, fasciatherapie, toch naar type 8-onderwijs… héél veel akkefietjes later zijn we waar we nu zijn….
En we moeten niet meer terug.  Medicatie wordt helemaal afgebouwd, door mezelf “je kan dat wel zelf he?”  En klaar is kees!
We mogen nog terug gaan hoor, om te vertellen hoe alles gaat.  Maar we moeten niet 🙂
Ik denk dat ze graag af en toe zo’n leuke verhaaltjes heeft want ze ziet er vele andere…
Eeuwig dankbaar!  Eeuwig!

 

WP_20150812_001

8 Replies to “Gaat goed zo ;)”

 1. Proficiat!
  Wat mooi dat je zo oprecht bent op je blog.

  1. MissKoffieklets

   Dat heb ik van bij het begin altijd in het achterhoofd gehouden: eerlijk en oprecht blijven.
   Dan houd je het ook het langst vol he 😉
   xx

 2. Wauw, super om te lezen dat het ook op deze manier kan aflopen. Knap hoor!

  1. MissKoffieklets

   Ups en downs… downs en ups… en kijk, de processie van Echternach is stilaan op zijn bestemming 😉
   xx

 3. Je verhaal is zo herkenbaar. Ik heb drie zonen alle drie met diagnose ASS. Hier gaat het met ups en downs. Fijn om te horen dat het goed gaat met je meisje!

  1. MissKoffieklets

   Haai Katrien! Ik zie dat jij woont waar ik zo goed als ben opgegroeid (het dorp ernaast).
   De moed niet opgeven is gemakkelijk gezegd he… en ook hier gaat het nog vaak down maar nog vaker up. En dat geeft hoop!
   xx

 4. Tom

  Mooi geschreven. Dikke knuffel xx

  1. MissKoffieklets

   Mercikes Tom!
   En voor jullie ben ik er ook altijd he!
   xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *