“Je klinkt zo sip?” vroeg ze…

“Je klinkt zo sip?”  vroeg ze, naar aanleiding van een paar plaatjes op mijn Facebook.

11035929_402010996645005_5487030129503429295_n

Oei… klonk ik zo sip?  Moe ben ik, vooral heel moe!
Of die dag misschien ook moe-deloos een beetje.

Maar het was niet de bedoeling om sip te klinken.  Als zij het al vond, dan was het wel heel erg!  Omdat zij weet over het reilen en zeilen thuis, dus dat ik de ene dag al net iets vrolijker rondloop dan de andere en hoe dat komt.
Ik ben normaal gezien bijna altijd goed gezind.  Ik weet hoe kostbaar het leven is (eigen ondervinding), en dat je er moet van genieten.  Van élke dag!  Zo lang je kan!  Van de kleine dingen: bloemetjes, mooie kleuren in de natuur, lachende kinderen, muziek, de warmte van de zon, lieve collega’s, een fijne job…
Je zal mij niet snel betrappen op een slechte dag!

f387dba07263446df5749c700b25e98a

Het afgelopen jaar is al een beproeving geweest.  Op vele vlakken, maar vooral op de situatie met de “bijna-niet-meer-man”, en dat in combinatie met de kinderen.
We kunnen het eigenlijk nog best goed met elkaar vinden.  Maar nog een jaar blijven samenwonen hoewel je uit elkaar gaat gaan is lang.  Héél lang.
De redenen daarvoor zijn voor ons, de beslissingen die genomen zijn, zijn ook door ons samen genomen.
En ik heb eindeloos veel geduld, maar op een bepaald moment is je bobijntje echt wel leeg, dat kan ik je wel vertellen nu 🙂

Deze week is er de verhuis van de papa van de kinderen.  Voor hen héél spannend en leuk.  Voor de jongste heel onduidelijk.  Zij ging al mee verhuizen en een nieuw adres opgeven op school (ik dacht het niet!), en begrijpt er nu helemaal geen snars meer van.
Gelukkig is de oude vertrouwde moeder er nog om haar de nodige rust en kalmte en structuur te geven 😉
Het appartement is door ons allemaal goedgekeurd.  Best raar om ergens naartoe te gaan waar dan je partner-in-crime van de afgelopen 19 jaren naartoe verhuist.  De Dolce Gusto machine kreeg hij mee, dan heb ik tenminste toch goede koffie als ik daar op bezoek ga 🙂
InstagramCapture_0550af36-89e7-4076-8ca1-6001ac8613e4_jpg

Morgen verhuist hij een inboedel die hij nu heeft gekregen van een koppel dat gaat samenwonen en is hij klaar.  Klaar voor een nieuw, clean leven.  Zo zie ik dat, en zo lijkt het van hieruit ook wel.
Alles blijft hier, behalve de Dolce Gustomachine, de mobiele airco, en een paar koffiemokken die van hem zijn (toch wat memories).
Verder wou hij niets.  Niets van foto’s, niets van spullen, niets van herinneringen,… alles nieuw.
Nu goed.  Ik gun het hem.  Dat is wat hij wou.  En dat weet ik.  En daar maken we geen woorden meer aan vuil.  Ik heb er vrede mee.

Alleen, … Nu zitten wij hier met heel wat onzekerheden.  Wat met het huis?  Het huis is geschat voor euh…. veel te veel voor mij voor een uitkoopsom.  Ik werk maar halftijds.  Huur daar maar eens iets voor met 3 slaapkamers (elk kind apart, remember #parasomnie). Ik zie mezelf niet op de bank slapen met mijn slechte rug.
Afgelopen dagen waren er van rondbellen, raad vragen, rekenen en tellen.  En budgetteren, laat ik daar net goed in zijn.
En neen, ik val daar niet graag iemand mee lastig, ik blijf dezelfde koppige trien als daarvoor.
Iedereen heeft zijn zorgen, dus nog een zorg er bij hoeft ook weer niet.
Gelukkig konden we gisteren heerlijk genieten van de Speeldag in de stad, de zalige zon, Kapitein Winokio, frietjes en ijs 🙂
Een welkome ontspanning!

11374720_1143584435670661_719517632_n

De bijna-ex heeft het heel goed met ons voor en wil ons echt niet zonder geld zetten dus een oplossing komt er heus wel.  Na dagen vol spanning, hartkloppingen, wakker schrikken in paniek ’s nachts en geen hap door de keel krijgen ben ik vanochtend eventjes gekraakt en heb tranen met tuiten gehuild tegen hem toen hij hier toevallig was.  “We komen er echt wel uit, we vinden wel oplossingen!” zei hij.  We babbelden meer dan een uur over een aantal financiële mogelijkheden en ik zie de zon alweer schijnen.

En ik wil niet dat mensen zich zorgen maken of medelijden krijgen of wat dan ook, want dat is helemaal niet de bedoeling!  Ik blijf nog altijd dezelfde gekke moeder, en trezebees als voordien.
Al ben ik op werkdagen wel stikkapot ’s avonds en dus net iets minder aanwezig op de Social Media dan vroeger.
Binnenkort gaan de kindjes om de 14 dagen tijdens het weekend naar de papa en dan beloof ik plechtig dat ik wat vaker langs kom!  En ik probeer er op te letten terug wat meer #happiness rond te strooien.  Anders tik je me maar op de vingers 😉

 

VM8917

18 Replies to ““Je klinkt zo sip?” vroeg ze…”

 1. Supervrouw, supermama, petje af voor je! x

  1. Dankjewel!! lief xxx

 2. Het is allemaal niet rozengeur en maneschijn en hoe ‘zonnig’ iedereen wel wil zijn … Dat kan niet altijd. Dus ff je hart luchten mag! Moet!

  1. Neen dat is inderdaad zo… Maar ik ben niet graag een zeurpiet he 😉
   xxx

 3. Marlieke van der Willik

  Ik vind je stoer. Je doet het toch maar ‘even’! Alles komt goed en is het niet vandaag dan wel morgen. x

  1. Haai sweetie!!
   Dankjewel voor het compliment *bloos*
   xx

 4. Veel respect!
  Ik denk dat je dat reuzegoed doet en dat het je/jullie helemaal gaat lukken!!!
  Yes you can!

  1. Aaaah hier sta je :))
   Yes we can!! En binnekort op den Tworrel ene drinken zeker he 🙂

 5. Af en toe mogen er tranen zijn, die opsparen lost toch niks op. Ik hoop van harte dat binnenkort de zon wat meer achter de wolken achteruitkomt piepen.

  1. Eigenlijk is dat wel he… waarom opsparen …
   Awel binnenkort zomer zie… dan gaat alles beter 😉
   xxx

 6. Dat is ook allemaal niet niks zeg. Geen wonder dat je soms eventjes ‘sip’ klinkt.

  1. Tsja, jij volgt mij al effe he 😉
   We doen ons best om dat niet te veel te doen he!
   xx

 7. Zelf supervrouwen hebben al eens baaldagen. Je hebt er ook alle redens toe. Even bij de pak zitten dan terug rechtstaan en dat is waar jij heel goed in bent!

  1. Wij zijn nogal madammen he 😉
   Gij zijt nochtans ook goed bezig zenne sus!!
   Samen sterk! xx

 8. Nooit opgeven , ooit winnen we !

  1. We zijn al bezig he 🙂

 9. Ik duim mee voor een goede oplossing! Momenteel ken ik ook nog steeds het gevoel. Sinds 19 januari woon ik al terug bij mijn ouders en mijn ex woont in het huis. Het staat te koop, maar het duurt, lang…
  Er positief tegenover staan kan alleen maar goed doen denk ik dan. 😉

  1. Ooh sus dat wist ik niet!
   Allee ja… dat is ook niet het eerste wat je vraagt he 😉
   Hopelijk is het snel verkocht, dan kan je een frisse start nemen!
   Je bent gelukkig ook een heel positief mens, en dat is inderdaad een heel belangrijk iets.
   Je weet me te vinden voor een babbeltje he!
   xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *