Verjaardagsweek

We gingen een hele week feesten, de Dochter en ik.
En wat voor een week was het!
Ik moest er gisteren een beetje van bekomen 😉

Het is een heerlijkheid dat Dochterlief en ik samen jarig zijn.  In het verleden vierden we alleen de verjaardagen van de “kleintjes”, zijnde het petekindje (ook jarig samen met ons) en de Dochter.
Nog langer geleden vierden mijn nichtje en ik ook samen onze verjaardag.
Ikzelf liet de mijne al een aantal jaren gewoon passeren.
En ook dit jaar was dat mijn plan.  Maar dat was buiten mijn zus gerekend.  Zij vond dat ik het afgelopen jaar wel genoeg ellende had gehad en dat ik wel eens een feestje verdiende.
Dus zei ze “jij nodigt gewoon uit, en ik doe de rest!”
1505218_322903587889080_1939528058528050396_n
Spannend!  Dus ik deed wat mij gevraagd werd…. In de veronderstelling dat heel wat mensen toch  niet zouden kunnen (statistisch gezien) maar euh… ik moest bellen naar de mams of ze misschien wat stoeltjes kon meebrengen.

Het huis was al netjes van het feestje op dinsdag waarbij mijn dochter werd gevierd voor de oma’s en opa’s en tantes en nonkels.
Veel opruimen was niet nodig.  Misschien een beetje “volwassener” maken.  Het was een “koffieklets” voor de mama-vriendinnen.  Ja ook met thee, en sapjes en bubbels, en hapjes uiteraard 😉

Ik had er helemaal zin in!  Het was jaren geleden dat er nog een feestje was geweest in mijn huis, terwijl er vroeger heel geregeld mensen over de vloer kwamen, voor etentjes, babbeltjes, film kijken,….

1479474_323376547841784_1238825660825911984_n

Ik had uitdrukkelijk gevraagd om niets mee te brengen, het ging mij om de gezelligheid, om eindelijk nog eens bij elkaar te kunnen komen.  Maar ja, ik werd overstelpt door kadootjes, en echt overdreven veel!
Ik was helemaal ondersteboven!
Ook van de warmte en de vriendschap.
Zoals een vriendin zei “kijk nu… je bent écht niet vergeten!  Je bent écht geliefd!  Wil je daar nooit meer aan twijfelen?”

Dank jullie wel allemaal!
En jaja Nathalie, we doen dat heus weer over!  Maar euh volgende week… dat weet ik nog zo niet 😉

535940_323649124481193_3988524830248985942_n

0 Replies to “Verjaardagsweek”

 1. Zo leuk, zeg! Zo herken je je echte vrienden natuurlijk. 🙂 Fijn dat je ervan genoten hebt.

  1. Geweldig he 🙂
   Genieten komt terug bovenaan het lijstje 😉
   xx

 2. Amai, dat is superleuk en je verjaardag is speciaal voor jou, moet je elk jaar vieren,……

  1. Je hebt gelijk! Vanaf nu gaan we dat gewoon doen 😉

 3. Gezellig hoor, hier toevallig ook twee verjaardagen achter elkaar. Afgelopen week manlief en deze week de eerste verjaardag van onze zoon. Jammer alleen dat er toch veel aandacht naar sinterklaas verdwijnt.

  1. Ja dat is eigenlijk wel he!
   Bij ons is het eerst verjaardagsslingers, en die laat ik dan een weekje hangen, en dan de Sintslingers met de schoen. Ik splits het wel goed op. Ze hebben recht op hun eigen feest-dagen. En na de verjaardag is het pas schoentjestijd. En na de Sint is het pas Kerst-tijd 😉
   En nog een gelukkige verjaardag voor je zoontje!
   xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *