Rages, wat doe ik er mee…

Ik ben niet meteen de moeder die haar kinderen aan alle nieuwste rages laat meedoen… nuja, behalve als het om voetbal gaat, en zelfs dan doe ik niet aan alles mee.
Ik heb om te beginnen geen geldplant in de tuin staan, en ze moeten ook leren dat er keuzes moeten gemaakt worden in het leven, dus moeten zij ook keuzes leren maken.
Ofwel Panini-Boek van de Carrefour, ofwel die van de krantenwinkel bijvoorbeeld… Het ene komt automatisch als we naar de winkel gaan, het andere gaat van de spaarcentjes van de verjaardagen.  Snel gekozen 😉

Inpakpapier

Maar dus… de rages.  Ik zag overal die Loombands opduiken.  Eerst dacht ik “whatever,  verdwijnt even snel als het opgekomen is”.
Tot ik bij de autimamagroep las en zag dat het wel een bezigheid is die onze kinderen alleen, jawel ALLEEN, doen.  Dus even tijd voor papierwerk, of wasje ophangen, vaatwasser legen, zonder een kind aan je rok.

Ik ging ten rade bij 2 bevriende dames van webshops, of het überhaupt wel wat was voor mijn kinderen, gezien hun leeftijd, motoriek, achtergrond (Dochterlief dan) en waar ik dat dan moest gaan zoeken.
Ik kreeg leuke tips en bestelde één en ander online, want hoe weet ik of diegene die je koopt in de goedkope supermarkt wel de goeie zijn?

open pakket

Via een webshop vond ik wat ik nodig had en 2 dagen later stond de pakketjesmeneer al aan de deur.  Met hele leuke bolletjeskadootjes!

Bij thuiskomst gingen ze meteen aan de slag.  Ik vroeg nog even aan Margot (van vroeger Dotties Design) hoe zij dat deed want bij haar leek het toch zo simpel!  Ze hielp me op weg met de makkelijkste bandjes.
De dochter van Wendy (van Stip en Bloem) kan het al héél erg goed!  Die maakt diertjes en dergelijke… daar was ik nog niet aan toe.

Armbandin de maak

Ik hielp Dochter op weg en na 2 steekjes was ze er mee weg.  Het ging best goed, ondanks dat het fijn werk is, en je goed moet nadenken. Tegen dat Zoon van zijn kamer kwam na zijn huiswerk had zij al een halve armband klaar.  En ook bij Zoonlief ging het heel snel.  Voor televisie maakte hij die van hem af.
Zo gaat het natuurlijk snel met die elastiekjes!

Armbandin de maak 2

Ik kan morgen al op pad op zoek naar meer elastiekjes, en ze zijn ook niet tevreden over de sluitingetjes want euh “op school gebruiken ze die andere en die zijn wel beter” … Dus ja moeder… 😉

Alles voor een beetje rust!
PS Het sorteren alleen al is ook héél erg leuk!

Armband klaar

0 Replies to “Rages, wat doe ik er mee…”

 1. Ik wil zelf ook al een tijdje met die rage meedoen haha, het lijkt me zo leuk. Maar toch koop ik telkens niets. Misschien omdat ik al zoveel projectjes nog on hold heb staan…

  1. Het is nochtans héél ontspannend hoor Nicole!
   Alleen al kleurtjes sorteren is lekker rustgevend 😉
   En het gaat snel vooruit, een armbandje is zo klaar, en kan je gerust voor de televisie maken…
   Kijk gerust eens op Youtube!
   xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *