Oorpijn

“Mama mijn oor doet pijn”
Sja… daar gaan we weer…
Wat is pijn?

In het verleden hadden we al een episode “mama mijn been doet pijn”.
Vooraleer we wisten dat er echt iets aan de hand was, waren we al een aantal weken, verder.  Uiteindelijk bleek het een soort van zenuwpijn te zijn, doordat ze te snel groeide en haar botten en spieren zo hard moesten rekken en daardoor haar benen af en toe wel “Restless Legg Syndrome” gaven.
Ook de slaapmedicatie was wel een beetje boosdoener.
Ondertussen is dit fenomeen een beetje geluwd, we weten hoe we dit moeten oplossen: beentjes masseren, in beweging blijven, en als het écht heel erg is pijnstilling geven.

We hebben haar ondertussen geleerd een soort van schaling aan de pijn te geven.
Bij Broer doen we dit al langer.  Broer heeft heel veel last van migraine en geeft zijn hoofdpijn punten op 10. 
Zus kan dit niet inschatten dus duiden we aan met onze handen: hoeveel pijn doet het?  Zoveel is niets (handen tegen mekaar) en zoveel is veel (handen ver open) en dat doen we een paar keer na mekaar en dan geeft ze aan hoeveel pijn het doet.
Het heeft een hele tijd geduurd vooraleer we echt wisten dat ze het systeempje doorhad.

Sinds vorig weekend klaagt Mevrouwtje Theelepel van oorpijn.
Nu ja… Wat is er dan van waar?  Is het echt pijn, of is er iets lastig in haar oor?  Ik ben ooit al met heel veel oorpijn naar de dokter gerend, waar uiteindelijk bleek dat ze een dikke prop in haar oortje had en de dokter zei dat het waarschijnlijk een druk was die ze voelde.

Afgelopen week vermeldde ze toch weer vaak het oor.
En gisterenavond kwam ze de school uitgerend en kloeg ze meteen weer van oorpijn.  Toen ik de huisarts opbelde wist die wel te vertellen dat er héél veel kindjes ziek zijn, allemaal neus-keel-oor dus dat het best zou kunnen, maar aangezien Broer 2 weken geleden al neusspray nodig had kon het zijn dat ze ook gewoon neuslast had en dat voelde in haar oor.

Maar vanochtend stond ze op en kloeg meteen van het oor.
En tijdens het weekend een wildvreemde dokter opzoeken met een koortsig kind… Neenee… dat zie ik niet zitten.
Dus blijft Meisje maar thuis vandaag en gaan we naar onze vertrouwde kinderarts om te checken wat het nu is met het lastige oor.

En ondertussen wordt het een lange dag voor Mama, want natuurlijk is het verveling alom en huilen omdat ze niet kan spelen en de vrijdag-activiteiten op school kan meemaken, en alles wordt de hele tijd herhaald.
Maar ook dat komen we wel door… met sloten koffie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *