Heet – heter – heetst

(wegens gebrek aan goede wifi worden de blogposts van onze vakantie pas thuis gepost)
Week 1
De nachten zijn hier stil, muisstil. Behalve dan het geluid van een kikker, of een vogel die tegen de vuile bordjes tikt buiten op het terras. Of een muis die binnenglipt en aan het brood zit.
LittleMiss slaapt lekker door, nu is het MisterMatti die luidop lacht in zijn slaap.  Verder slapen we als rozen!
De eerste 2 nachten waren nog barkoud.  9 graden.  Jeks!  Fleeces onder ons donsdeken en bibberen maar!  Maar toen werd het warm, warmer, heet en superheet!
30 – 35 – en 40 of nog wat.  We hebben 38 in de schaduw gemeten op het terras op dinsdag, de heetste dag tot nu.  Als ouders zaten we te puffen in onze zwembroek en bikini op het terras onder de luifels met water en veel ijsblokjes, maar de kinderen werden prima opgevangen.

13726812_568103306702439_6774286334588907321_n

De animatie, echt waar, die mensen verdienen stuk voor stuk een pluim!
Mijnheer puberzoon ging in eerste instantie niet naar de animatie  “want zeg, waarom gaan we nu toch net in de periode waarin mijn vrienden niet gaan, en ik wil niet en ik ken daar niemand, en.. .en… en…” Dus toch maar niet te vaak voor animatie ingeschreven.  Een béétje wel want we hoorden dat er wel een leuke caravan stond die “de pubers” mochten pimpen en vol graffiti spuiten, en dat ze konden gaan boogschieten, en gaan kanovaren, en gaan vissen, en nog veel meer leuke dingen.  En plots veranderde hij van gedacht.  Hier aangekomen vond hij meteen iemand die in Spanje voetbalde en een jongetje uit Duitsland die ook voetbalt dus hop!  Weg was hij!  Hoezo geen animatie?  Ik ben al blij als hij om half 11 ’s avonds de tent komt ingetuimeld.

WP_20160722_062

LittleMiss had ik alleen in de voormiddag ingeschreven. Want ook zij ging niet (verlatingsangst).  Maar toen hoorde ze dat Laura in de animatieploeg stond (een bekende) en dat ook Yasmine zou komen (ook een bekende).  En haar vriendinnetjes gingen de hele dag.  “Of ze misschien ook de hele dag mocht?”.  Euh… ja hoor!

En moeder lekker koffie drinken met de vriendinnen-moeders.  Terrasje zitten, zwemmen met de andere ouders, of gewoon, bloggen!  Want thuis is de was en de afwas toch altijd nét iets belangrijker dan tijd voor mezelf, toch? 😉
Hier zijn trouwens 2 boekenschrijvende ouders, moet dat lukken! En blijkbaar ook iemand die iets met koffie doet zei iemand, maar dat moet ik nog effe uitpluizen uiteraard.

Elke voormiddag zijn de kinderen 2,5 uur gaan spelen en in de namiddag 2 uurtjes.  Genoeg tijd voor boodschappen want de supermarkt is hier niet vlakbij.  Of voor andere dingen.  Er zijn hier ouders die trainen voor grote sportuitdagingen, dus 2 uren gaan fietsen (bergop en bergaf!), ouders die gaan hardlopen, ouders die rustig bij het meertje gaan zitten (daar heb je het geroezemoes en de muziek van de animatie niet).  Om 10u zie je de ouders soms letterlijk wegstuiven, maar iedereen doet hier hetzelfde, het is ZO herkenbaar!  Ik val hier gemakkelijk al eens in slaap.  Geef ik eerlijk toe, en ik ben niet de enige 🙂

20160716_172252

Ondanks de hitte konden de kinderen zich al prima vermaken.  Elke groep doet wat anders, want niet iedereen heeft dezelfde soort begeleiding nodig.  Maar toch kunnen ze het allemaal met elkaar vinden, ongeacht wat ze wel of niet hebben.  Sommigen hebben 1-op-1-begeleiding maar zitten dan toch weer in een grotere groep, en dat lukt allemaal prima!  Inclusie ten top!
Gisteren, op de heetste dag, zaten de meeste kinderen binnen film te kijken hetgeen wij als ouders helemaal niet erg vonden.  De pubers hadden het zwembad geclaimd nadat ze in de voormiddag een grote glijbaan hadden gemaakt met zeil en bruine zeep.  Plezier gegarandeerd!
Dat ze nadien met hun ingezeepte lijfjes allemaal het zwembad indoken… dàt was natuurlijk iets minder fijn voor Tim die het zwembad nadien extra goed moest schoonmaken.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

2 Replies to “Heet – heter – heetst”

 1. Het was een geweldige vakantie met de kinderen! En ook super tof om jullie te leren kennen. De koffie tijd was gezellig ,lekker hangen terwijl de kinderen genoten.
  Ga zo door met bloggen miss Koffieklets! Je doet het super!

  Groetjes van de schrijver van Toekie en Miezemuis ?

 2. Bettina

  Hilde, wat heb jij dit weer leuk geschreven. Zo herkenbaar. Wij zijn gister aangekomen (jammer dat ik je/jullie gemist heb).
  Zouden pas woensdag deze kant misschien opkomen, is dus zondag geworden en wij blijven ook nog een weekje.m????

  Groetjes Bettina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *