Broertjesdag

Ons leven staat niet altijd in het teken van ons Meisje.

Wij hebben hier een ongelofelijke Duizendpoot rondlopen.  Hij is niet alleen voetballer, maar knutselt ook heel erg graag en goed, is heel erg vaardig en inventief met Knex en Clickx, en is bovenal een mini-wetenschapper/uitvinder.
Wij hebben geen computerspellen, Playstation, Nintendo of dergelijke, wij hebben alleen hopen gezelschapsspellen en educatief speelgoed.  Ik ben nog van de goede ouwe tijd 😉

Duizendpootje is een uitzonderlijk kind dat een sterrenkijker vroeg aan de Sint toen hij 8 was, met bijhorende kaart, die allerlei boeken en levensechte dino’s begon te sparen toen hij 6 was en dus ook al de namen en soorten kende, en zo ook een beetje de nerdie van de klas werd (gelukkig vond hij dat niet erg).

Mijn voornemen was om geregeld een Museum te bezoeken met de kinderen, maar Mevrouwtje Theelepel heeft het niet zo begrepen met Musea.  Dus van het grote Museumplan is nog niet zo veel in huis gekomen.
Afgelopen zomer bezocht hij wel het Museum van Natuurwetenschappen (met de dino’s) en het Vliegtuigmuseum, kreeg een geleid bezoek in het Europees Parlement waar hij ook weer heel veel leerde over hoeveel inwoners en waar wonen enzo, we bezochten het Museum voor Midden Afrika en gingen al verschillende keren naar Technopolis en nog zo veel meer dat ik al vergeten ben.
Elke keer zegt hij “dit was de mooiste dag van mijn leven” en dat doet ons veel deugd.  Hij luistert dan ook heel aandachtig naar wat de mensen zeggen en stelt vragen bij wat hij hoort en ziet.

Vandaag had mijn oom een geleid bezoek georganiseerd in de Steenbakkerijen in de buurt.  Aangezien er heel veel familie mee zou gaan vond ik het wel kunnen dat we met z’n allen mee gingen, Meisje was in goede handen terwijl Broer aandachtig kon luisteren.
Koffer vol bezigheidstherapie, just in case, en iedereen mee in de auto.

Broer heeft z’n ogen open getrokken!  Hij zou al lang aan het werk moeten zijn op deze leeftijd.  De cijfers vlogen rond zijn oren, maar hij was met alles mee.  Het soort bakstenen, de manieren van bakken, hij stelde gerichte vragen, hij was helemaal in de ban van de baksteen!

Meisje vond het begin wel leuk, maar dan werd het koud, saai, langdradig, begon ze te zeuren, maar er was genoeg volk om haar te entertainen.

We mochten nog een scheepswerf bezoeken waar een replica gebouwd wordt van de Belgica.
De man van de scheepswerf stond versteld van Broer, want weinig kinderen zijn zo bezig met wetenschap.
Binnen een aantal jaren moeten we studiekeuzes maken… Hopelijk blijft het ook dan nog zo duidelijk wat Broer wil 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *