The real housewive, Mechelse versie

Alweer een blogpost waarvan ik niet weet hoe ik er moet aan beginnen.
Waarom?  Ik vertel het weer eens zoals het is: ik, in mijn pure echtigheid…
En dat kan ik toch zo goed!

1390339533

Deze blogpost wordt geschreven door middel van spierontspanners, pijnstillers en hopen Motilium en Schweppes, want dat is het enige dat er in blijft.
Zelfs koffie lukt al een paar dagen niet en dan is het flink mis!
En ik mag niet gaan werken van de huisarts, hetgeen (wie mij kent weet dat) voor mij een hele grote straf is.
Dus hij wordt geschreven over meer dan 1 dag want het gaat van bed naar zetel, naar hangmat (want oh dat zonneke doet mijn spieren zo’n deugd!) en terug zetel en bed… En nog eens hetzelfde rondje.
Blazen zona op mijn gezicht, in mijn mond, you name it… als je wil wisselen, laat maar weten 😉

b397496a147b2b5784089c0fad445baf

Veel mensen denken dat ik echt een happy life leef.  Altijd weg, leuke dingen doen, energie voor 10, gaan werken, huishouden doen, en dàt alleen en met een “specialleke” in huis.  En zonder zagevent die roet in het eten gooit.
Jep… right…
Niets van dat alles, ik kan het u verzekeren!

Oké, je ziet mij vaak op pad gaan met de kinderen.  Dat geef ik toe.  Ik ben veel weg.
Ik weet, dank zij mijn fantastische job, ook altijd waar er leuke dingen te doen zijn.
Het is dan ook wel zo dat LittleMiss 24/7 bezig moet gehouden worden, en dat ze soms de spelletjes of het huis beu is.  En dan gaan we op pad.  Na een winter vol regen en storm zijn we het huis zelf ook best beu, en wij niet alleen als ik al de Facebook- en Twitterstatussen mag geloven.

Maar niemand denkt er nog bij na dat ik CVS heb.  En dat gaat nooit of nooit over.  Dat sleep je mee voor de rest van je leven.  Om nog maar te zwijgen van die k**fibro en de leuke restantjes van mijn hersenbloeding.  Oké, ik heb geluk gehad he!  Dat zeg ik elke dag!  Maar dat ik daarvoor elke dag migraine meezeul, daar heb ik niet voor gekozen.  Maar goed, ik heb mijn leven daar naar georganiseerd en leef met hetgene ik wél heb.

13619941_561983053981131_8951935630414005355_n

Dus, met het werk dat ik doe, heb ik de kans om elke woensdagnamiddag te slapen.  Dat terwijl de oudste huiswerk maakt en de jongste voor TV wordt geplant.  Lekker opvoedkundig!
De andere dagen tijdens de week waarop ik in récup ben doe ik hetzelfde terwijl zij op school zijn.  We spreken hier van “normale schoolweken,
Weekends waarop ik thuis ben samen met de kinderen ga ik elke namiddag na het eten anderhalf uur tot twee uur slapen alvorens we iets leuks doen.  Dat zijn zij zo gewoon…
Op schooldagen kom ik thuis, te moe om nog te koken (danku meneer de PAB-er en meneer microgolf) en slaap ik van 6 tot half 8.  Dan leg ik de jongste in bed.  Dan kruip ik terug in de zetel met de oudste en slaap van 8 tot half 10.  Zelfde scenario met de oudste en dan ga ik in mijn bed.

Hoezo spannend leven?
En, mijn huis?
Kijk gerust binnen!

Poetsen… wat was dat nu weer?  (geen tijd voor, en mijn rug vindt dat trouwens niet leuk)
Dit is wat er gebeurt wanneer de was het huis overspoelt… en je niet de tijd krijgt alles weg te leggen, tenzij tussen de soep en de patatten (lees: 3 huilbuien, 1 vechtpartij, 1 natte onderbroek, 2 zandsokken en een mug in huis die je moet vangen)
WP_20160707_001WP_20160708_001

Logeren zit er voorlopig ook niet in, sorry!

WP_20160708_002

Dit was ooit mijn tuin…

WP_20160707_005WP_20160707_006
En mijn gezellige terrasje

WP_20160707_003

Dus als mensen tegen mij zeggen “amai gij zijt een straf mens” of “gij zijt wel een topfwijf zenne” en ik zeg dan “mja soms maar eens”…
Dan zie je nu waarom.
Kleine fragmentjes zie je maar… Al de rest is euh… nog meer rommel 😉
En dat ik mijn zus moet bellen omdat ik mezelf alweer heb buitengesloten, of de PAB-meneer omdat ik mijn bankkaart heb geblokkeerd en de code niet meer weet, of mijn papa omdat mijn auto DRIN-GEND naar de garage moet (lees, een beetje in panne), dat durf ik al lang niet meer vertellen.

Koks, poetsvrouwen en butlers mogen zich bij deze aanmelden op info@misskoffieklets.be 🙂

7 Replies to “The real housewive, Mechelse versie”

 1. Mams

  Ah…zóveel herkenning in je verhaal! Hoewel mijn klachten anders zijn dan de jouwe zijn het er minstens zoveel. De pijn, de vermoeidheid, zo herkenbaar.
  Kindje met een of meerdere diagnoses in aantocht, man met zware ADHD, ik ben altijd maar aan het opvoeden, aansturen, haha…
  En inderdaad ook veel op pad, omdat het écht nodig is hier…en dat huis…daar beginnen we maar even niet over 😉
  En we blijven maar doorgaan, want dat is nu eenmaal wat er van ons wordt verwacht. En we doen het met alle liefde,
  maar ook met veel offers…..Sterkte! xxx

  1. MissKoffieklets

   Welja, we hebben alle 2 een zwaar huishouden he.
   Gelukkig hebben we de chat nog 😉
   Kunnen we met elkaar nog wat babbelen en zeuren tegen elkaar hihihi
   Dikke zoen
   xxx

 2. Schatteke, gij blijft een straf topwijf!

  1. MissKoffieklets

   Hahaha maar gij ook zenne!
   xxxx

 3. Ik begrijp het maar al te goed! Zelf heb ik het geluk een fantastische man die strijkt, opruimt, kuist , de tuin doet, de vuilnisbakken, boodschappen. En ja koken en een beetje opruimen waarbij ik me niet moet bukken dat lukt dan wel. Maar het is ook met momenten. Maar ik prijs me gelukkig, ik heb geen cvs. Want, ik weet van mijn beginperiode fiibro dat ik ook zo klotemoe was. Dat ik er niet in slaagde om 1 rij behangpapier af te trekken op één dag. Gelukkig kan ik wat comfortabeler leven dankzij paleo. Maar ook dat is vaak lastig en voelt soms als een straf. Dikke knuffel lieve meid!

  1. MissKoffieklets

   Awel met Paleo ben ik ook zo veel beter! Maar de fut ontbreekt mij altijd he… ik eet wel véél beter dan pakweg 5 jaar geleden maar dat zoet. Dat gaat er niet uit 😉
   En er is ook wel een groot verschil met 5 jaar geleden gelukkig!
   Laat ons ons daar aan optrekken 😉
   Dikke knuffel terug
   xxx

 4. Ik offer in augustus graag een dag vakantie op om te komen poetsen/opruimen en ik breng voldoende diepvriesmateriaal mee om te eten :-), do we have a deal??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *