Later als ik groot ben…

… wordt hij geen Bob de Bouwer, Thomas de Trein, politieagent of brandweerman, treinbestuurder of piloot, …
Het stond al vast van toen hij kleuter was.  Hij ging iets doen met dinosaurussen.
Hij kon maar amper spreken en hij werd al “paleoleolo… allee mama zo met dode dino’s”
“Paleontoloog?”
“Ja dat!”
“Ga dan eerst nog maar even naar school dat je het tenminste eerst kan uitspreken!”
Ik herinner mij deze conversatie echt nog zo letterlijk ook al is het geleden van in de tweede of derde kleuterklas.  Hij was naar het Natuurhistorisch Museum geweest voor de eerste (van vele) keer.
Hij leerde alles over dinosaurussen, en het ging zelfs zo ver dat, toen we naar Londen gingen in de Paasvakantie van 2012, hij gids was voor mij en een vriendin in het Natural History Museum.  Hij was toen 9.  Het Brusselse Natuurhistorisch Museum had hij toen al een paar keren bezocht ondertussen.
IMG_3989

De dino’s bleven maar K’NEX en Lego namen de bovenhand.  Ik zag Schotse rokken inclusief mutsjes met doedelzakken uit Clickx naar beneden komen.  Hilarisch maar wel super gevonden!  Ik zag hele constructies zijn kamer vullen en nadien ook de woonkamer en veranda.  En toen moest hij bijna naar de middelbare school.  Dat werd een moeilijke studiekeuze.  Hij werd altijd de kleine professor genoemd maar een studierichting “professor” bestaat nu eenmaal niet.  Gelukkig was er een richting die net opgestart was bij hem op school en waar hij zijn hartje kon ophalen.  Het is lekker technisch maar toch moeilijk genoeg.  Ze moeten uitvindingen maken met domotica en elektriciteit, al van in het eerste middelbaar.  En hij besloot onlangs dat hij toch architect wil worden.  Hij wil huizen maken waar iedereen kan in wonen.  Niet te “kunstig”.  Huizen voor iedereen toegankelijk, en ook energiezuinig.  Hij is er mee bezig!

WP_20131222_002

En hoewel hij al van zijn 5 jaar oud in de goal staat, profkeeper worden staat niet meteen op nummer 1.  Eerst zijn diploma halen, en dan ziet hij wel.  Want voetballer zijn kan je ook niet tot je 40 en daarna moet je ook weer gaan werken zegt hij.

Die jongste, dat is wat anders.  Die werd paardenfluisteraar, hondenuitlater hoewel ze niet tegen blaffen kan, juf, mama, zangeres, danseres, acrobate,….
Maar uiteindelijk bleef ze hangen bij bakker… En niet zomaar bakker!  Glutenvrije cakejesbakker.  Zo kunnen mama en tante lekker veel komen eten 🙂
Misschien ben ik zelf ook wel een beetje schuldig door altijd veel koekjes en taart te hebben gebakken toen ik bij een taartenwinkel werkte.

DSCN6061

Ze heeft ook met haar vriendinnen al een heel concept voor een restaurant uitgeschreven, met kleuren van muren en stoelen en tafels tot servetten, dus misschien wordt ze later toch wel kok of ober.  We zien wel!  Als ze maar gelukkig is!

WP_20151122_006

En ik?
Ik wist helemaal niet wat ik wou worden!
Iedereen wou ofwel juf, ofwel politieagent worden in de lagere school.  Ik ging naar de hotel- en toerismeschool toen ik 14 jaar oud was maar bij het afstuderen wist ik wel dat dit niet was wat ik zou doen voor de rest van mijn leven.  Ik studeerde verder en ging in het buitenland werken.  Dàt was wat ik wou doen!  In hotels werken met mensen die altijd goed gezind waren omdat ze op vakantie waren.
Maar mensen veranderen, en dromen ook…
Na een tussenstop van 8 jaar in uitzendwerk en 6 jaar thuis kwam ik terecht in de sector toerisme.  Dus terug een beetje waar ik voor had gestudeerd.  Niet het fysiek zware van de horeca maar meer het dienstverlenende.
En mensenlief… wat doe ik deze job graag!
Maar als je mij en mijn blog een beetje volgt had je dat al wel door 🙂

InstagramCapture_290a9f2c-1ad2-4d20-8d18-46bb80cb1d7a

En jij?  Wat wou jij worden als je groot was?  En je kinderen?

Kapitein Winokio heeft een zalig boek geschreven met 20 beroepen waarvan je misschien wel droomde vroeger.  Sommigen zijn verzonnen, sommigen bestaan echt.  De illustraties zijn supermooi en de liedjes zijn op z’n Winokio’s 🙂

Kapitein-Winokio_Beroepenboek_Inside_2

Het boek met CD, en met hele mooie foto’s van Emilie Vercruysse en illustraties van Isabelle Vandenabeele, zijn verkrijgbaar vanaf € 23,95.

En vertel eens… #watwiljijlaterworden ?

3 Replies to “Later als ik groot ben…”

 1. Zo leuk! Ik wou schrijfster worden en zangeres en actrice. En na een hele omweg toch weer bij het schrijven en acteren uitkomen 🙂

  1. MissKoffieklets

   Hahaha grappig he!
   En je doet dat zo super! Alsof je nooit iets anders hebt gedaan 🙂
   xxx

 2. Peggy De Leeuw

  Mooi, zo mooi weer om te lezen.
  Hier krijg je het warm van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *