Dag 2015, Hallo 2016

Ik zie het ene na het andere lijstje voorbij komen over 2015.
Het ene al gelukkiger dan het andere.  Maar daar maak ik mij toch altijd bedenkingen bij.
Ik kan niet zo happy-happy een verhaaltje maken over ons fantastische jaar!

WP_20151103_037

Oké, 2015 was zéker beter dan 2014 maar ja, dat was nu ook niet zo moeilijk!
Ik begon op 1 januari te werken op de, volgens mij, meest fantastische werkplek die er bestaat.  Mijn eigen stad 🙂
Ik werk er nog steeds heel graag en ben eigenlijk met mijn gat in de boter gevallen met zo’n collega’s en zo’n sfeer.
Ik vind het er zó leuk dat ik op 1 januari 2016 zelfs nog meer uren ga werken.  Dat ik dat kàn had nooit iemand gedacht, laat staan dat ik zelfs 80% ga werken.
Dat kan alleen maar doordat we thuis een Persoonlijk Assistentiebudget te pakken kregen.  Dat was één van de mooiste dingen van 2015.  Een persoonlijk werkstuk, iets waar ik voor gestreden heb, en uiteindelijk kreeg, mede door de scheiding ook wel.  Ik zou immers niet én kunnen werken, én de kleine Miss van school halen, én het hele huishouden draaiende houden, én de grote broer opvolgen die naar het 1e middelbaar zou gaan.
“Andere mensen doen dat toch ook allemaal?” zeggen sommige mensen wel eens… maar ja… andere mensen zijn dan ook fit en gezond 😉

InstagramCapture_9ee41f3e-fb05-45e9-b745-0e9b993d3808

2015 was op vlak van gedrag voor Lienemien wel vaker moeilijk.  Op zich wel logisch.  De regelmaat viel weg, plots moest ze om de 2 weken een weekend naar de papa, daarna 4 dagen om de 2 weken.  We hielden het wel soepel, we kunnen het nu beter vinden met elkaar dan de afgelopen 2 jaren.  Maar voor haar is de verandering héél groot. Broeder gaat er anders mee om.  Hij is heel loyaal en zegt “het is mijn papa en dus ga ik”.  En dat vind ik er ook van.  Nu, een half jaar verder, beginnen ze langzaamaan elkaar aan te voelen en gaat het de goede kant op daar.
Ze gingen afgelopen zomer voor het eerst met het vliegtuig op vakantie, en ik was voor het eerst een week alleen thuis.  Gek was dat!  Wennen ook…  En Mijnheer de voetballer ging naar Engeland op uitwisseling.


11695961_429234867255951_807921775809953974_n

2015 was ook het jaar waarop heel wat nieuwe mensen in ons leven kwamen.  Babysits, huishoudhulp, PAB-assistenten, Twittervriendjes en -vriendinnekes…
Het was het jaar waarop ik terug buiten kwam, ofwel buiten getrokken werd door de vriendinnen, ofwel op de vlucht ging voor een leeg huis, ofwel gewoon vertrok omdat ik daar zelf zin in had.  En dat laatste komt hoe langer hoe meer voor…  Ik ging zelfs naar D’Ardennen kijken, en dat is niet eens mijn soort film 🙂
(en nu gaan er een paar lachen)

11745458_430306453815459_1978965886566877_n

In 2015 veranderden allebei de kinderen van school.  De ene studeerde af aan de lagere school en ging naar de middelbare school.  En dan is het afwachten tot de kerstvakantie of je wel de juiste studiekeuze hebt gemaakt.  Blijkt dat hij nog steeds gigantische cijfers haalt (heeft hij niet van mij!).
De andere ging van buitengewoon onderwijs naar normaal onderwijs.  Ook een grote gok.  Tot je op haar verjaardagsfeestje ziet hoe sociaal ze plots is geworden en zo goed in de groep is opgenomen dat het echt aandoenlijk is om haar bezig te zien.  Prachtig hoe ze is ontpopt van een rupsje tot een mooie vlinder, of van een klein mini-vogeltje tot een hele mooie gans.  Het wordt hoe langer hoe meer gezegd hoe ze is veranderd.  En het is écht waar, en dat is nu niet omdat het mijn dochter is.  Want ik durf gerust ook zeggen dat ze het fameus kan uithangen 😉

21310_384528365059935_3829848726778860354_n

2016 wordt euh… Spannend alweer 🙂
Altijd wel een beetje angst.
Kan ik dat wel aan dat werken?  Hoe ga ik dat organiseren met winkelen, en doktersbezoeken enz…
Gaat de oudste niet te veel puberen?  Hoe gaat dat allemaal op school lukken, …
Gaat de jongste geen terugval hebben?  En gaat ze nog kunnen volgen op school?  En wat met de afbouw van de medicatie?
Gaat onze PAB-begeleider nog blijven (want ooh help wat hebben we daar veel aan, alle 3!)
(ik ben lichtjes een controlefreak haha)

Maar kijk, de onzekerheden waren in 2015 een pàk groter!
Dus 2016 zal ook wel lukken zeker?
En ik heb een SU-PER-familie!  En keiveel vriendinnekes en vriendjes, die er nu eens écht te pas en te onpas zijn…
Dus ik ben echt gezegend 😉
En in 2016 gaan we écht naar Frankrijk!  Dat nemen ze ons niet af! 🙂

misskoffiekletske_full

4 Replies to “Dag 2015, Hallo 2016”

 1. Wat fijn dat je baan zo’n prettige plek voor je is! En ook dat dit jaar dingen meer in de rust zijn gekomen voor jou en je kinderen.

  1. MissKoffieklets

   Dankjewel 😉
   Februari was nog niet lief voor ons en januari was zwaar maar kijk, het jaar is nog maar net begonnen 😉
   Komt goed!
   xx

 2. Een heel goed 2016 gewenst met mooie momenten!!

  1. MissKoffieklets

   Thanks! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *