Kat overboord!

Wij hebben een superkat… hij luistert naar een oeroude Vlaamse naam.
Hij is in huis gekomen toen Broer anderhalf was, en zij zijn beiden 2 handen op 1 buik.  Of ja… 6 handen?

Poes speelt mee met tollen, speelt ping-pong, duwt autootjes vooruit naar Broer, verzet pionnetjes op een spelbord (niet volgens de spelregel maar het is wel lachen elke keer), luistert aandachtig naar verhaaltjes, …

Poes zit elke keer aan de deur te huilen als hij de kinderen boven hoort rondlopen als ze opstaan, of zit op de stoel naast de deur te wachten als ze naar school zijn.

Poes is de kluts kwijt als er maar 1 kind thuis is en miauwt en zoekt naar kind nummer 2.

Poes had het niet zo begrepen met Zus, want Zus is nogal onvoorspelbaar.  Nu ze wat ouder is weet ze wat wel en niet mag bij Poes.  Poes had nooit eerder gebeten, enkel eens een tik verkocht aan Broer als er iets niet leuk meer was, maar bij Zus was er al eens een knap geweest, en nog eens, en nog eens.
Dus ze waren niet meteen de beste vrienden.

Tot Zus eens heel erg ziek was.  Ze lag met hoge koorts onder een deken op de bank, en toen is Poes dagenlang bij haar blijven waken, kusjes gegeven, kopjes gegeven, aaitjes gegeven (zachte pootjes geven in je gezicht, dat doet hij vaak),
Sindsdien zijn ze ook dikke vrienden, en loopt Poes weg als Zus wat te onhandig begint te doen.

Maar elke avond als ze thuis komen en op de bank liggen onder het dekentje, als Poes nog maar de rits van de slaapzak hoort, dan komt hij al aangerend om mee knus bij mekaar te gaan liggen.

Maar… vanochtend… geen Poes aan de deur… Zus ging op zoek, op de stoel onder de tafel, in het washok want misschien was hij aan het eten, misschien op het deken op de bank… neen, geen Poes!

We riepen eens heel luid en hoorden plots een zielig gemiauw vanuit het toilet.  De deur stond op een kier en we zagen een Poes door de kier kijken.
Poes was door de kier binnengeglipt maar kon niet naar buiten.
Zus deed de deur open en in het toilet was een plas water, overal spatten en in het toilet een halve bos kattenhaar terug te vinden.
Poes was helemaal nat, en liep, een spoor van natte poezenpootjes achterlatend, snel naar de verwarming.

Iedereen gierde het uit van het lachen!
Poes wou naar het toilet dacht Zus.  Maar Broer wist dat Poes grote dorst had en liever uit het toilet of eender waar, behalve uit zijn drinkbakje met vers water, drinkt.
Waarschijnlijk is hij van de toiletbril gegleden en zo in het toilet gevallen.

Het hele ochtendritueel viel letterlijk in het water.
Zus kon niet meer deftig ontbijten, ze bleef steeds opnieuw het verhaal van de verdronken poes oprakelen.
En Broer vergat het dan nog te vertellen op school 🙂

Ocharme poes … Het zal hem leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *